کد خبر: 251042
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۵

امروزه خودرو برقی به عنوان یک خودرو نوین و با تکنولوژی خاص به بازار روانه شده است و به دلیل مزیت هایی که دارد، مورد توجه افراد قرار گرفته و استفاده از آن ها نیز رو به افزایش است. در بازار ایران نیز خودرو برقی و شارژی طرفداران خاص خود را دارد.

این خودروها نسبت به سایر خودروهایی که از سوخت های فسیلی برای مصرف انرژی بهره می برند، مزیت هایی دارد و مهمترین آن ها کاهش آلودگی هوا و آزاد سازی گازهای گلخانه ای می باشد. خودرو برقی به هنگام حرکت هیچ گونه دودی از خود تولید نمی کند زیرا سوخت آن بنزین نبوده و برای روشن شدن، به نیروی برق نیاز دارد. بنابراین بر اساس تحقیقات صورت گرفته، بسیاری از کشورها بر این باورند که استفاده از خودرو برقی می تواند از آلودگی هوای شهرها جلوگیری کرده و کیفیت هوای بهتری را در اختیار افراد جامعه قرار دهند. از سوی دیگر باید اشاره داشت که خودرو برقی انواع و اقسام مختلفی دارد و رنج های قیمتی مختلف به بازار ارائه شده است. در این مطلب که برگرفته است از اطلاعات و دانش سایت اکوتک قصد داریم تا به بررسی خودرو برقی بپردازیم و اطلاعاتی را در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

خودرو برقی و هر آنچه در موردش لازم است بدانید

خودرو برقی

اگر بخواهیم تعریفی از خودرو برقی را خدمت شما عزیزان ارائه دهیم، باید اشاره کنیم که خودرو برقی یک ماشین یا اتومبیل بسیار خاص است که انرژی مورد نیاز برای حرکت را از طریق نیروی برق به دست می آورد. در واقع در این خودرو خاص یک سری باتری های قابل شارژ قرار گرفته است که جایگزین موتورهای درون سوز شده و بدین ترتیب از این موتور الکتریکی برای دریافت نیرو خود استفاده می کند.

به صورت کلی خودرو برقی به گونه ای طراحی شده است که برای حرکت خود، از یک یا چند موتور الکتریکی بهره ببرد. این خودروها به دلیل مزیت های بسیار خاصی که دارند، تولیدشان در حال افزایش بوده و جوامع و کشورهای مختلفی از آن ها استفاده می کنند. مزیت های بی شمار این خودرو به لحاظ زیست محیطی، اقتصادی و فناوری، غیر قابل چشم پوشی می باشد. از جمله مزایای بسیار مهم استفاده از خودرو برقی می تواند به شرح زیر باشد:

  • کاهش آلودگی هوای شهرها

  • صرفه‌ جویی در هزینه و مصرف سوخت های فسیلی

  • کاهش صداهای مزاحم و آلودگی صوتی

  • افزایش راندمان انرژی و ...

نکات مهم:

  • در یک ماشین یا خودرو برقی انرژی لازم توسط باتری‌ تامین خواهد شد. در واقع این خودروها برای حرکت به سوخت های فسیلی نیازی نداشته و از برق انرژی مورد نیاز را تامین می کند.

  • این خودروها از یک باتری قابل شارژ بهره مند هستند که از آن برای ذخیره انرژی استفاده می شود.

  • موتور الکتریکی با کمک انرژی موجود در باتری به کار رفته در این ماشین ها، نیروی لازم برای حرکت چرخ‌ ها را تولید خواهد کرد.

  • این ماشین ها ساختار بسیار ساده تری نسبت به خودروهای درون سوز دارد.

  • خودرو برقی در مقایسه با خودروهای درون سوز، دارای صدای بسیار کمتر بوده و بدین ترتیب آلودگی صوتی را نیز کاهش خواهند داد.

  • بر اساس تحقیقات صورت گرفته، در طول یک سال، یک خودرو برقی قادر است تا به صورت میانگین، از انتشار ۱.۵ میلیون گرم کربن دی اکسید جلوگیری نماید.

خودرو برقی و هر آنچه در موردش لازم است بدانید


خودرو برقی ایرانی

کشور عزیزمان ایران نیز به تکنولوژی ساخت خودروهای برقی دست یافته است و شاید برایتان جالب باشد در سال 1381 اولین خودرو برقی ایرانی به نام آریانا معرفی شد. اما متاسفانه هیچ گونه اطلاعات و مشخصات فنی از این خودرو و حتی ثبت آن صورت نگرفته و به تایید نیز نرسیده است. پس از ساخت آریانا نیز در سال 1390 بسیاری از برندها خودرو برقی را به بازار ارائه داده و استفاده آن ها رایج شد. شایان ذکر است که ساخت خودرو برقی در ایران تحت نظر دانشگاه ها و موسسه های دانش بنیان انجام گرفته و افراد متخصص آن ها را طراحی کرده است. از جمله خودرو برقی ایرانی با برندهای ایرانی به صورت زیر است:

1) برند ایران خودرو

  • برند ایران خودرو، خودرو برقی خود را در ابتدا با دنا پلاگین هیبرید و رانا برقی معرفی کرد.

  • خودرو تارا ساخت این برند نیز به صورت برقی در دو تیپ مختلف معرفی شده است.

  • در سال گذشته خودرو جدید ری را نیز با نسخه برقی معرفی شد.

2) برند سایپا

  • برند سایپا مدل خودرو برقی خود را با نام ساینا در سال 1396 به بازار معرفی کرد.

  • خودرو برقی برند ساینا به لحاظ ظاهری تقریبا شبیه به ترکیب کوئیک و ساینا می باشد و یک خودرو هاچبک است.

خودرو برقی یوز

یکی از خودروهای برقی ایرانی که امروزه تعدادی از آن ها را در شهرهای مختلف مشاهده می کنیم، خودرو برقی یوز می باشد. این خودرو توسط دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی قزوین و در مرکز فناوری و نوآوری سینتیک این دانشگاه طراحی و ساخته شده است. طراحی و ساخت این خودرو تقریبا دو سال به طول انجامیده و خوشبختانه تاثیر بسزایی در کاهش ترافیک و همچنین آلودگی هوا دارد. به صورت کلی باید اشاره داشت که خودرو برقی یوز جزء موتورسیکلت دسته بندی می شود و به همین دلیل است که می تواند به راحتی وارد محدوده طرح ترافیک نیز گردد.

خودرو برقی و هر آنچه در موردش لازم است بدانید

از جمله نکاتی که باید درباره خودرو برقی یوز نیز بدانید، به صورت زیر است:

  • بر اساس نکات ذکر شده توسط اداره دارایی و مالیات، این قانون به تصویب رسیده است که وسایل برقی به دلیل آن که دوستدار محیط زیست هستند، معاف از مالیات خواهند بود.

  • در سال های گذشته برای تولید این خودرو در سایر کشورهای دنیا مانند کشورهای آمریکا جنوبی یک سری مکاتبات صورت گرفته شد.

  • این خودرو برقی، بر اساس جدیدترین و به روزترین دستاوردهای دانش بنیان در صنعت خودرو کشور تولید شده است.

  • امروزه مجوز پلاک 30 دستگاه خودروی برقی یوز صادر شده است.

  • قیمت این خودرو در برخی از منابع 300 میلیون برآورد شده است اما برخی منابع دیگر اذعان داشت که در بازار، تقریبا 600 میلیون معامله خواهد شد. با این حال قیمت نهایی آن هنوز اذعان نشده است.

قیمت خودرو برقی

قیمت خودرو برقی بر اساس برندهای تولید کننده آن متفاوت است. در واقع این خودرو توسط برندهای چینی، ژاپنی، کره ای و ... به بازار عرضه شده اند که هر کدام بر اساس ویژگی های خودرو، دارای قیمتی متفاوت هستند. شما عزیزان نیز می توانید برای قیمت به روز خودروهای برقی از هر نوعی که باشند، به منابع معتبر رجوع کنید.

خودرو برقی و هر آنچه در موردش لازم است بدانید

خودرو برقی در ایران

همان گونه که در بخش های قبل نیز اذعان داشته ایم، تاریخچه ساخت خودرو برقی در ایران مربوط به دهه 80 شمسی می باشد. به صورت کلی تاریخچه ساخت خودرو و ورود آن به ایران تقریبا مربوط به 100 سال پیش است. خودروهای برقی در ایران در مدل های مختلفی مانند خودروهای هیبرید، پلاگین و ... با برندهای خارجی وجود دارد و در اختیار افراد جامعه قرار گرفته است. از آن جا که قیمت خودرو برقی ژاپنی نیز نسبت به سایر برندها گران تر بوده، امروزه خودروهای برقی چینی در بازار ایران راه پیدا کرده اند. خودروهای برقی ایرانی نیز هنوز وارد مرحله تولید انبوه نشده اما امیدواریم که در سال های آتی این خودروهای ساخت ایران نیز به تولید انبوه برسد.

شارژ خودرو برقی

همان گونه که بیان کرده ایم، خودروهای برقی برای حرکت و تامین انرژی خود از یک باتری مخصوص استفاده می کنند. این باتری از نوع لیتیوم یونی می باشد. باتری خودرو برقی قابل شارژ است و هنگامی که به منبع برقی متصل می شود، تجهیزات شارژ، انرژی الکتریکی مورد نیاز را به باتری لیتیوم یونی انتقال خواهند داد. در واقع انرژی مورد نیاز در سلول های باتری مذکور ذخیره سازی می شود. ممکن است این سوال برایتان به وجود بیاید که آیا این باتری ها و شارژهای آن ایمن هستند یا خیر؟ برای پاسخ به این سوال باید اشاره داشت که بله، حتی سیستم مدیریت باتری خودرو برقی، فرآیند شارژ را به گونه ای تنظیم خواهد کرد که باتری در محدوده عملکرد ایمن شارژ شود. هنگامی که باتری به طور کامل شارژ شد، فرآیند شارژ به طور خودکار متوقف خواهد شد. از جمله نکاتی که باید در این خصوص بدانید، به صورت زیر است:

  • سیستم مدیریت باتری موجود در این خودروها، وضعیت شارژ، دما و سایر پارامترهای دیگر را به منظور بهبود عملکرد باتری و همچنین محافظت از آن کنترل می نماید.

  • مدت زمان شارژ شدن یک خودرو برقی به عوامل مختلفی بستگی دارد که از آن ها می توان به به نوع استفاده شما، نوع باتری، نحوه شارژ و ... اشاره داشت.

  • شارژرهای خانگی برای شارژ کامل خودرو برقی به 12 ساعت زمان نیاز دارند.

  • یک سری ایستگاه های عمومی نیز برای شارژ این خودروها تعبیه شده که بسیار مناسب هستند .

سخن پایانی:

در این مطلب از اکوتک سعی کردیم تا خودرو برقی و هر آنچه در موردش لازم است بدانید را خدمت شما عزیزان شرح دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع خودرو برقی به وب سایت ما مراجعه کرده و با کارشناسان و مشاوران در این خصوص مشورت فرمایید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 2 =